Expertisecentrum

voor isolatie, lucht-, wind- en regendichting en controle

Thermografie

Wenst u het energieverlies van uw gebouw visueel in kaart te brengen vooraleer u start met het aanbrengen van verbeteringen? Bracht de luchtdichtheidstest een (té groot) lekverlies aan het licht en wenst u het probleem te visualiseren? Vermoedt u dat er ergens in uw gebouw isolatie ontbreekt? Is er een lek in uw sanitaire leidingen dat u niet meteen kan lokaliseren?

Contacteer ISOPROC INNOVISO voor het uitvoeren van een thermografische analyse. Wij komen met een warmtebeeld-camera naar u toe, identificeren problemen en documenteren ze op een niet-invasieve manier. Met andere woorden: muren, plafonds, vloeren,… worden tijdens een thermografische analyse niet beschadigd, terwijl u toch perfect weet waar het probleem zich bevindt.

Onze specialisten, die een level 1 of level 2 opleiding en speciale cursussen voor gebouwen thermografie hebben genoten, deden de afgelopen jaren een dusdanige ervaring op dat ze nu ook actief betrokken zijn bij thermografische opleidingen. Het is immers belangrijk dat u een meting correct uitvoert en vooral dat u de resultaten correct kunt interpreteren: u wil immers een warmte-inerte betonbalk die nog niet is opgewarmd niet ten onrechte aanzien als een koudebrug.

Wie kan onze diensten inschakelen?

  • Particulieren
  • Bouwbedrijven
  • Aannemers
  • Architecten
  • EPB-verslaggevers.

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op 015/62.18.35 of via ons contactformulier.

Let op! Voor het uitvoeren van een thermografische test is niet enkel goede apparatuur vereist maar ook een groot temperatuurverschil en dit niet enkel op het ogenblik van de test, maar liefst al 48 uur op voorhand. De ideale omstandigheid om thermografische testen uit te voeren is dan ook bij 20°C verschil en dat 48 uur op voorhand. Thermografische testen aan de buitenkant van gebouwen dienen bij voorkeur voor zonsopgang plaats te vinden.

 


Nieuwsbrief

Inschrijven op de ISOPROC INNOVISO nieuwsbrief