x

Op de hoogte  

28/02/2014

iQ3 (vroeger i3) wint Eco-Award op Batibouw - Arnout Ulenaers


Gisteren overhandigde Staatssecretaris voor Leefmilieu en Energie Melchior Wathelet de BATIBOUW ECO Award aan ISOPROC SOLUTIONS voor onze iQ3 cellulose-isolatie.

De jury, onder leiding van het Passiefhuis-Platform en de Cluster Ecobuild, was sterk onder de indruk van dit duurzame materiaal, dat volledig in België werd ontwikkeld en gefabriceerd. Door de lage densiteit is er minder materiaal nodig voor eenzelfde performantie. De cellulose wordt gemaakt van afgedankte kranten en kan zelfs ook zelf worden gerecupereerd en hergebruikt. Kortom, een toonbeeld van ondernemerschap en groene innovatie.

In een eerste reactie liet Paul Eykens, afgevaardigd bestuurder van ISOPROC optekenen: ‘Het is een enorme opsteker voor ons en een bevestiging van onze aanpak. We zijn immers al jaren pionier in het duurzaam bouwen en hebben met deze productielijn nu ook de mogelijkheid om onze expertise door te duwen in een eigen product. Dat we het hierbij niet laten, is duidelijk. We blijven onderzoek voeren naar verbetering, nieuwe processen,... waardoor we volgend jaar misschien wel een project kunnen indienen voor de INNOVATION Award.’

*De ECO Award is de prijs voor de onderneming die op BATIBOUW het meest milieuvriendelijke product voorstelt of de meest opvallende nieuwe ecologische productiemethode hanteert.