x

Op de hoogte  

15/06/2020

iQ3-cellulose is een lokaal verankerd 'Produit Biosourcé' en zorgt voor extra isolatiepremie van 25% - Arnout Ulenaers


iQ3-cellulose mag zich officieel 'Produit Biosourcé' noemen...

Dit label zorgt ervoor dat je bij de toepassing van iQ3-cellulose in het Waals Gewest recht hebt op een verhoging van de isolatiepremie met maar liefst 25%!

De Waalse overheid wil immers het gebruik van bouwmaterialen van plantaardige oorsprong stimuleren. Isolatiematerialen met minstens 70% plantaardige oorsprong hebben recht op dit label. Voor iQ3-cellulose bedraagt dit percentage 89%.

Om deze premie te behalen volg je de normale stappen in het kader van de ‘Primes Habitation’ op de website energie.wallonie.be en volstaat het om het iQ3-cellulose 'Produit Biosourcé'-certificaat bij te sluiten.

Voor iQ3-cellulose werd het label 'Produit Biosourcé' bovendien ook nog gekoppeld aan een onderzoek naar de lokale verankering van de productielijn. Ze bevindt zich namelijk in België, terwijl we de benodigde grondstoffen zeer dichtbij gaan zoeken. De gemiddelde afstand hiervoor bedraagt voor iQ3-cellulose 257km, terwijl dit tot 350km mag oplopen om het attest ‘Filière Wallonne’ te behalen. 'Koop lokaal!' heeft nooit een betere invulling gekregen!

Download beide attesten hier.

Nota: Bij ISOPROC willen we uiteraard dat onze klanten kunnen genieten van alle mogelijke premies. Daarom zijn we ook verheugd dat we beide attesten hebben behaald. Echter in het kader van onze aanpak willen we vooral de nadruk leggen op onze B-EPD.
Lees hier onze blog 'Meer isoleren... Goed voor het klimaat en de rest van het milieu? En wat dan met iQ3?'