x

Op de hoogte  

01/10/2021

Vacature: R&D engineer (M/V/X) - Arnout Ulenaers


Heb je een duidelijke interesse in onderzoek, innovatie, experimenteel werk en geen schrik om je onderzoek te transponeren naar de industriële omgeving?

Misschien ben jij wel de persoon die we zoeken....

Wat je moet weten over ISOPROC

ISOPROC biedt totaaloplossingen aan voor de gebouwschil op vlak van isolatie, brand en akoestiek door middel van de juiste combinatie van kwaliteitsvolle producten, technisch advies, opleiding en metingen. ISOPROC is  bovendien fabrikant van de iQ3-cellulose, het enige echte Belgische cellulose-isolatiemerk.

Duurzaamheid, menselijkheid, betrouwbaarheid en competentie zitten in ons DNA. Wij zijn een gedreven familiebedrijf met pit dat zorg draagt voor z’n medewerkers, waar hard wordt gewerkt, maar even hard wordt gelachen.

Wil je weten of je bij onze ISOPROC bedrijfscultuur past? Doe dan al even deze test.

Om ons assortiment constructieve platen compleet te maken, start ISOPROC een project om een nieuwe duurzame constructieve plaat te ontwikkelen met een lage impact op het milieu. Het project zal beginnen met een diepgaande industriële onderzoeksfase om de relaties tussen microscopische eigenschappen, macroscopisch gedrag en implementatieparameters te bepalen. Bij succes zal het project evolueren naar een pilootfase, gevolgd door de industrialisatiefase.

We zijn op zoek naar een ingenieur, georiënteerde Research & Development-materialen, die dit project vanaf de lancering zal integreren om eerst het onderzoek op laboratoriumniveau uit te voeren en vervolgens geleidelijk te evolueren naar het beheer van het hele project tot de voltooiing ervan.

Wat wij voor jou in petto hebben

Tijdens de fase van industrieel onderzoek zijn dit je belangrijkste opdrachten als onderzoeker:

 • je brengt, via een belangrijke bibliografische studie, de bestaande platen, materialen en technologieën in kaart om de juiste grondstoffen en technologieën te selecteren die je in staat stellen om de gewenste kenmerken te verkrijgen;
 • je zorgt voor de goede uitvoering van de testen: je implementeert, traint en karakteriseert zelf, of in samenwerking met een onderzoekscentrum, de stalen van de platen of grondstoffen volgens de schema's die je hebt gedefinieerd;
 • je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de deliverables (resultaten, tussentijdse rapporten, presentaties...), en waar en wanneer nodig ben jij de drijvende kracht om het project flexibel aan te passen aan de resultaten en/of behoeften;
 • je communiceert met andere ingenieurs en technici van onderzoekscentra evenals met leveranciers van materialen of apparatuur;
 • je werkt nauw samen met een erkend onderzoekscentrum in West-Henegouwen waarmee ISOPROC samenwerkt.

Als de industriële onderzoeksfase succesvol is, neem je geleidelijk de verantwoordelijkheid voor de pilootfase en deel je, vergezeld door een industrieel manager, de verantwoordelijkheid voor de industrialisatie van de plaat.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

 • Je hebt een masterdiploma, ingenieur, bio-ingenieur of doctor in de wetenschappen gericht op disciplines zoals materiaalkunde en engineering, chemie en bio-industrie, chemische en biochemische procestechniek.
 • Je hebt al minstens een eerste ervaring in de industrie / onderzoekscentrum of R & D-project.
 • Je hebt een duidelijke interesse in onderzoek, innovatie, experimenteel werk en bent niet bang om je onderzoek te transponeren naar de industriële omgeving.
 • Je bent georganiseerd, methodisch en in staat om je onderzoek rigoureus uit te voeren volgens door jou vooropgestelde experimentele plannen.
 • Je hebt uitstekende vaardigheden in het analyseren, bekritiseren en synthetiseren van onderzoeksresultaten.
 • Je bent leergierig, creatief en je bent in staat om out-of-the-box test-oplossingen uit te denken.
 • Je kan na de beginfase snel autonoom werken. Daarnaast ben je ook dynamisch en proactief.
 • Je toont flexibiliteit door te werken in verschillende omgevingen: kantoren, laboratoria, pilot testhallen, industrie.
 • Je hebt een heel goede schriftelijke en mondelinge kennis van het Frans en Engels (waardoor je gemakkelijk literatuur kunt lezen en kunt communiceren met leveranciers) en op zijn minst passieve kennis van het Nederlands.
 • Je hebt kennis van / affiniteit met ecologie en/of de duurzame bouwsector.
 • Je bent klaar om 4 dagen per week voornamelijk in de regio Doornik te werken voor minstens je eerste 3 tot 4 jaar bij ISOPROC.

Ons aanbod

 • Een afwisselende fulltime functie binnen een bedrijf in volle ontwikkeling.
  SOPROC is een stabiel en gezond bedrijf, dat sinds de oprichting in 2001 gestaag groeit.
 • We hebben een open bedrijfscultuur met een team van gemotiveerde en betrokken medewerkers.
 • Wij zijn een inclusieve werkgever en staan open voor diversiteit, qua leeftijd, geslacht, afkomst, etc. Wij zien dit als een meerwaarde voor de ontwikkeling van ons bedrijf en voor onze medewerkers.
 • Je krijgt een aantrekkelijke vergoeding, aangevuld met extralegale voordelen.
 • Wij hechten belang aan een gezonde balans tussen werk en privé en besteden voortdurend aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.
 • Na een opstartfase bieden wij je de mogelijkheid om meerdere dagen per week van thuis uit te werken.

 Plaats van tewerkstelling: Doornik.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie? Aarzel dan niet en stuur zo snel mogelijk je cv en sollicitatiebrief naar annelies.vanhooren@isoproc.be of ISOPROC cvba, ter attentie van Annelies Vanhooren, Boterstraat 23A 2811 Hombeek.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met hetzelfde e-mailadres of bellen naar +32 15 62 39 35.

 

Mots-clés: R&D, Recherche, chercheur, ingénieur, research, durable, ISOPROC.

Bron
 • ISOPROC