x

Op de hoogte - iQ3-cellulose

13/12/2023

Regionaal overzicht van premies en subsidies voor jouw bouw- of renovatieproject!

​Wij zetten even alle premies en subsidies die van pas kunnen komen voor jouw bouwproject voor je op een rijtje. Neem een kijkje!

 

lees meer →


13/10/2023

Uniek! iQ3-cellulose voor BREEAM projecten dankzij ISO 14001 certificering

We zijn verheugd dat onze iQ3 productielijn in Achêne (PCIM) het ISO 14001-certificaat heeft behaald. Deze certificering is niet alleen van belang voor onze persoonlijke trots, maar is ook uniek voor de integratie van cellulose isolatie in duurzame BREEAM-bouwprojecten. 

lees meer →


13/10/2023

CIRCUBESTEK: Dé plek voor slim aanbesteden

Een nieuwe en belangrijke tool voor circulaire aanbestedingen

Er is een nieuw interessant platform in de bouwwereld: Circubestek. En iQ3 staat erin! Dankzij dit platform vul je je lastenboeken eenvoudig en professioneel aan met gestandaardiseerde bestekteksten voor circulaire bouwmaterialen en oplossingen. Het is een handige schatkist van informatie die gratis online beschikbaar is. Circubestek, een samenwerking tussen Redactiebureau Palindroom, VIBE en Blieber, biedt niet enkel gratis lastenboekteksten, maar ook een geselecteerde databank van materialen. Bovendien is Circubestek één van de 29 projecten die worden gesteund door Vlaanderen Circulair, in hun inzet om de circulaire bouweconomie te stimuleren.

lees meer →


10/11/2022

Cellulose: een veelzijdig isolatiemateriaal

Cellulose - ook gekend als papiervlokken - is een ecologisch isolatiemateriaal dat zijn strepen intussen wel heeft verdiend. En niet toevallig, want het combineert unieke isolatie-eigenschappen met een hoog circulair gehalte. Ken je het materiaal nog niet? We geven je een introductie.

lees meer →


09/11/2022

ISOPROC IS SDG PIONEER!

De afgelopen jaren zette ISOPROC stevig in op maatschappelijk duurzaam ondernemen. In het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en binnen het VOKA Charter Duurzaam ondernemen maakten we een actieplan op om als Belgische producent/importeur van duurzame producten en totaaloplossingen in de bouwsector winstgevend te zijn voor zowel onszelf als voor mens en milieu. 

lees meer →


11/10/2022

Nieuwe lastenboeken op onze ISOPROC website

De laatste maanden staken we heel wat tijd in het updaten van onze lastenboeken. En het resultaat mag gezien worden…. We maakten de meeste lastenboeken op in neutrale en niet-neutrale versies, en stellen ze ter beschikking als Word-documenten. Op die manier maken we het eenvoudiger om teksten te kopiëren in je eigen lastenboeken.

lees meer →


14/09/2022

Versterk de voordelen van je Celit onderdak met iQ3-cellulose

iQ3 (laten) plaatsen is sneller & goedkoper! - iQ3 versterkt de voordelen van je Celit onderdak. - Isoleren met Celit en iQ3 is goed voor het klimaat. - Met Celit is je (onder)dak al geschikt voor iQ3.

lees meer →


15/03/2022

Het milieu is belangrijker dan slogans: iQ3 zakken integraal gerecycleerd tot nieuwe verpakking

Vanaf 2022 leveren wij onze iQ3-cellulose isolatie in zakken met een minimale bedrukking. Je leest het goed: geen logo’s, slogans en productcommunicatie meer, enkel nog de wettelijk vereiste minimumvermeldingen. Door de afwezigheid van inkt op de plastic verpakking van onze iQ3-cellulose isolatie, kan deze integraal gerecycleerd worden tot transparante verpakkingsfolie, in plaats van tot zwarte gedowncyclede folie…

lees meer →


09/07/2021

Blog | Goed isoleren bij renovatie en nieuwbouw? We zijn er nog niet!

Aandachtspunten voor isolatie, comfort, luchtdichtheid, akoestiek en brandveiligheid

lees meer →


09/07/2021

Ons praktijkgericht aanbod voor isolatie en na-isolatie bij renovatie en herbestemming

Het klimaat staat in brand. Als we de Europese klimaatdoelstellingen tegen 2030 en 2050 willen halen, moeten we dringend serieuze stappen zetten. 

lees meer →


03/05/2021

Isoleren van gewelven met iQ3-cellulose - Nieuwe totaaloplossing

Het restaureren van patrimonium wordt vaak onderbelicht. Toch is het thermisch isoleren van kerken en andere historische gebouwen noodzakelijk voor energiebesparing, het verhogen van het comfort en het beschermen van de constructie zelf tegen aftakeling. Het belang hiervan neemt bovendien nog toe wanneer dergelijke gebouwen opnieuw intensiever gebruikt worden bij herbestemming. 

lees meer →


26/03/2021

iQ3-patch voor afdichten van inblaasopeningen

De iQ3-patch is een speciale uitgave van TESCON VANA Patch, met dezefde gekende kwaliteit en gebruiksgemak. Hij is daarentegen enkel geschikt en beschikbaar voor de betere cellulose-isolatie. grin 

Uiteraard is de kleefkracht sterk en langdurig (zelfs in vochtige omstandigheden).

lees meer →


17/09/2020

Benut vanaf nu onze iQ3-inblaasmobiel

Moet je wel eens een X-Floc machine huren voor een werf en wens je geen tijd te verliezen bij de opstart? Of heb je geen plaats voor de inblaasapparatuur in je eigen bestelwagen? Maak dan gebruik van onze nieuwe iQ3-inblaasmobiel.

lees meer →


17/09/2020

Nieuwe attesten en een technische website www.iQ3-tech.eu

Dit jaar werd onder meer de ETA voor iQ3 vernieuwd, behaalden we het label Produit Biosourcé en zijn we niet enkel opgenomen in de EPB databank, maar ook in de B-EPD databank (voor milieuprestatiecertificaten). Bovendien heeft iQ3 sinds kort ook een CE-markering en een Declaration of Performance. Maar daar stopt het niet ...

lees meer →


15/06/2020

Blog - Meer isoleren... goed voor het klimaat en de rest van het milieu? En wat dan met iQ3?

Duurzaam bouwen is in veel gevallen een uitgeholde term geworden. Wil je bouwen met een beperkte klimaat- en milieu-impact, dan moet je rekening houden met zeer veel deelaspecten. Het gaat dus verder dan het beperken van de energiebehoefte voor verwarming/afkoeling van een gebouw (het zogenaamde ‘operationeel energieverbruik’). De impact van het materiaal zelf, ruimtelijke ordening en gezondheid zijn slechts enkele van de andere factoren die in rekening moeten gebracht worden.

lees meer →


15/06/2020

iQ3-cellulose is een lokaal verankerd 'Produit Biosourcé' en zorgt voor extra isolatiepremie van 25%

iQ3-cellulose mag zich officieel ‘Produit Biosourcé’ noemen…

lees meer →


15/06/2020

Wees Fier-campagne fase 2: we halen alles uit de kast!

De winter is nu gedaan. Tijd voor de volgende fase van onze wees-fier campagne. We zetten de waarde van jouw werk, échte duurzaamheid en Belgische kwaliteit in de focus.

lees meer →


12/02/2020

‘Wees fier’-campagne

Vanaf vandaag starten we deze broodnodige campagne om de waarde van jouw werk, échte duurzaamheid en Belgische kwaliteit in de focus te zetten.

lees meer →


26/11/2019

Expertiseblog: Kritische column over dakisolatienorm

Paul Eykens, afgevaardigd bestuurder ISOPROC, in Rooftech 11/2019

Vanaf 2020 strafpunten als de dakisolatienorm niet wordt gehaald...

lees meer →


24/10/2019

ISOPROC neemt deel aan Belgian Roof Day

Belgian Roof Day komt er weer aan en gaat door op 29/11/2019. Ook dit jaar neemt ISOPROC deel. Maar let op! De ingang van de beurshal is verplaatst, en zo ook onze stand.

lees meer →


04/07/2019

Video vernieuwde productielijn iQ3-cellulose

​Van kwaliteitskranten tot betrouwbare Belgische isolatie

lees meer →


13/06/2019

ISOPROC moeilijk bereikbaar op 14/06/2019

Op 14 en 15 juni e.k. openen wij ons nieuwe belevingscentrum in Achêne met een symposium, receptie en een belevingsdag. Door dit event zullen de meeste diensten op deze dagen onderbemand en daardoor moeilijk bereikbaar zijn.

lees meer →



18/03/2019

Street Art wedstrijd: Plaats een graffiti werk van 350m² en win 8000€

Als familiebedrijf dat inzet op het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen, door thermische isolatie van gebouwen met een zo laag mogelijke milieu-impact, onderschrijven wij volledig de Sustainbable Development Goals van de Verenigde Naties.

Dit zetten we graag kracht bij door 1 van de muren van onze vestiging in Achêne (Ciney) te laten beschilderen met een kunstwerk waarin een boodschap verwerkt wordt rond één of meerdere van deze ontwikkelingsdoelen.

Hiervoor organiseren we een wedstrijd.

lees meer →


27/02/2019

Duurzaam ondernemen is waar het écht om draait

Lees meer over ons engagement voor

  • Sign for my future
  • VOKA Charter Duurzaam ondernemen

...

lees meer →


26/02/2019

Batibouw - iQ3 op Expo circulair bouwen

Bezoek jij dit jaar ook Batibouw? Breng dan zeker ook een bezoekje aan de Expo Circulair bouwen in hal 5 (permanent). Ook onze iQ3-cellulose werd geselecteerd voor deze expo…

lees meer →


01/08/2018

Unieke opleiding rond platte daken: Compact dak en duodak vs. warm dak

Schrijf je nu in. Data: 22/08/2018 (Westerlo) | 31/08/2018 (Gent)

lees meer →


25/03/2018

Wees gerust: Het ISOPROC HABITAT principe en de keuze voor onze merken

Waarom selecteerden wij Celit, iQ3 en pro clima? En hoe past alles samen?

lees meer →


02/01/2018

Naamswijziging i3 naar iQ3 & blazersevents

Doorheen enkele bijeenkomsten lanceerden we eind 2017 iQ3 als nieuwe naam voor onze cellulosevlokken. We willen iedereen nogmaals bedanken voor de talrijke opkomst, zowel in Vlaanderen als Wallonië. Betreffende iQ3: ...

lees meer →


19/09/2016

2017: Behaal uw verplichte erkenning voor binneninsolatie

Vanaf 01/01/2017 kunnen mensen enkel nog beroep doen op de Vlaamse subsidie voor binnenisolatie indien ze werken met een erkende ‘installateur voor binnenisolatie’...

lees meer →


24/06/2016

Geslaagde 1ste editie ISOPROC Training Days

Eind april organiseerden we de eerste ISOPROC Training Days voor vakhandels, hun klanten, studiebureaus en architecten.

Het doel: onze klanten onderdompelen in de ISOPROC wereld, zodat ze op 1 dag een volwaardige opleiding m.b.t. de basisbeginselen van duurzaam bouwen, onze producten, nieuwigheden en totaaloplossingen konden volgen.

lees meer →


28/08/2014

Aangepaste densiteitstabel iQ3-cellulose

De iQ3 densiteitstabel werd aangepast met betrekking tot brede compartimenten.

lees meer →


28/02/2014

iQ3 (vroeger i3) wint Eco-Award op Batibouw

Gisteren overhandigde Staatssecretaris voor Leefmilieu en Energie Melchior Wathelet de BATIBOUW ECO Award aan ISOPROC SOLUTIONS voor onze iQ3 cellulose-isolatie.

lees meer →


06/02/2014

Rose's Natural Homes plaatst meer dan 1200 m³ i3-cellulose.

​Rose’s Natural Homes  isoleert het nieuwe politiekantoor, ontworpen door  l’Atelier d’Architecture Jean Nouvel, te Charleroi.

lees meer →


07/06/2013

Bio-ecologische bouwmaterialen: de top vijf

Bio-ecologische bouwmaterialen zijn al lang geen zeldzaamheid meer. Bouwers hebben dan ook de keuze uit voldoende duurzame alternatieven voor hun project.

lees meer →