Expertisecentrum

voor isolatie, lucht-, wind- en regendichting en controle

Opleidingen

types-opleidingen-ISOPROC-INNOVISOISOPROC INNOVISO organiseert algemeen vormende opleidingen over de thema’s: duurzaam bouwen, isolatie, luchtdichtheid, wind- en waterdichtheid, thermografie en blowerdoor.

Hieronder vindt u een overzicht met alle komende opleidingen. Bekijk het onderstaande overzicht en noteer de data alvast in uw kalender. Voor de opleidingen die we in eigen beheer organiseren kan u zich bovendien rechtstreeks via deze site inschrijven. Let wel! De plaatsen zijn beperkt.

Sommige van onze opleidingen worden gesubsidieerd door FVB en in het kader van de KMO-portefeuille en winteropleidingen. Bij de betreffende opleidingen staat één of meerdere van de volgende logo's:

  erkenning KMO portefeuille erkenning FVB-FFC erkenning winteropleiding

 

Wenst u net zoals Confederatie Bouw, Syntra, ELEA, Komosie, Edutec, Bouwunie en andere partners de lesgevers van ISOPROC INNOVISO in te schakelen voor een opleiding op maat of in onderaanneming? Laat het ons weten op +32 15 69 87 02 of via het contactformulier. Wij bekijken samen met u de verschillende mogelijkheden en nemen uw opleiding ook op in dit overzicht.

Klik op de afbeelding hierboven om ons overzicht van mogelijke opleidingen te raadplegen.


Datum: 19/12/2017 - 19/12/2017
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Praktijkopleiding Wind- en luchtdichting met luchtdichtingskubus

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.
 • Programma

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.

  De deelnemers kennen bij voorkeur al de basisprincipes van correct isoleren en meer in het bijzonder het belang van luchtdichting. Voor deze opleiding dienen de deelnemers het volgende te voorzien:

  • een accu schroefmachine (min 14.4 V – vooraf opgeladen)
  • lijmpistool
  • nietmachine (4-8 mm) om membranen vast te nieten

  Programma:

  Na een zeer beknopte theoretische sessie over het belang van damp open en luchtdicht bouwen ga je zelf aan de slag. In kleine groepjes leren de deelnemers zelf de belangrijkste luchtdichtingsdetails uit te voeren op panelen. Deze panelen worden ten slotte in een ‘luchtdichtingskubus’ samengebracht zodat de deelnemers het resultaat van het geleverde werk kunnen testen door middel van een luchtdichtheidstest en indien nodig alsnog kunnen remediëren. 

  • introductie: basisprincipes omtrent wind- en luchtdichting
  • monteren en opstellen van de luchtdichtingskubus
  • praktijkopleiding op luchtdichtingskubus
  • demonteren van de luchtdichtingskubus
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 19/12/2017 - 8:30 - 19/12/2017 - 16:30
  Locatie Schoolstraat 1, 3200 Aarschot
  Prijs €350/€420 (excl.BTW)
  Aantal opleidingsuren 7
  Resterende plaatsen 8
 • Slideshow
Datum: 11/01/2018 - 11/01/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Bouwknopen, winddichting en luchtdichting met workshop INNOVISO B'OX

  Tijdens deze opleiding wordt het belang van wind- en luchtdichting besproken, alsook de noodzaak van een degelijk ontwerp en de correcte uitvoering van bouwknopen (aansluitingen tussen daken, muren en vloeren). Na de opleiding kunnen de deelnemers de wind- en luchtdichting zelf uitvoeren op de werf zodat de woning voldoet aan de vooropgestelde eisen betreffende de energieprestatie en het binnenklimaat (EPB) van de woning (stabiliteit, waterdichting, thermische isolatie, luchtdichting, damp openheid, winddichting…).


 • Programma

  De INNOVISO B’OX is een geactualiseerde versie van een in Duitsland ontwikkeld pakket dat materiaal bevat om wandsamenstellingen en bouwknopen in 2D formaat te ontwikkelen, te tonen en te bespreken. De INNOVISO B’OX kan onder meer gebruikt worden tijdens opleidingen om stapsgewijs en op een visuele manier correcte opbouwen uit te leggen en vervolgens de deelnemers zelf bouwdetails te laten uitvoeren, waarbij ze kunnen kiezen uit een uitgebreid gamma bouwmaterialen, en dit in functie van het type gebouw (massiefbouw, houtskelet…) en project (nieuwbouw of renovatie), de beoogde vereisten en normen (lage-energie, passiefbouw…) en de specifieke voorwaarden betreffende stabiliteit, lucht-, wind- en waterdichting, isolatie, brand en geluid.

  Tijdens deze opleiding wordt het belang van wind- en luchtdichting besproken, alsook de noodzaak van een degelijk ontwerp en de correcte uitvoering van bouwknopen (aansluitingen tussen daken, muren en vloeren). Na de opleiding kunnen de deelnemers de wind- en luchtdichting zelf uitvoeren op de werf zodat de woning voldoet aan de vooropgestelde eisen betreffende de energieprestatie en het binnenklimaat (EPB) van de woning (stabiliteit, waterdichting, thermische isolatie, luchtdichting, damp openheid, winddichting…).

  Programma: 

  • belangrijke principes van de bouwfysica met betrekking tot thermische isolatie 
  • constructietypes: lage energie-/passiefwoningen, nieuwbouw/renovatie, zware/lichte constructies…
  • soorten isolatiematerialen en membranen • hoe isoleren? Langs de binnenzijde / buitenzijde?
  • het belang van ventilatie in gebouwen
  • belangrijke aspecten voor de uitvoering van de luchtdichting - concrete voorbeelden van uitvoeringen op niveau van daken, muren en vloeren
  • de controle van de luchtdichtheid van een gebouw
  • waarden en eigenschappen van materialen : isolatievermogen, brandweerstand, doorlaatbaarheid, akoestische isolatiewaarde
  • principes van koudebruggen
  • fasering van de werken
  • bespreken van probleemsituaties en vergelijken van mogelijke oplossingen

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 11/01/2018 - 8:30 - 11/01/2018 - 16:30
  Locatie Confederatie Bouw Zellik, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €260/€312 (excl BTW)
  Aantal opleidingsuren 8
  Resterende plaatsen 12
 • Slideshow
Datum: 16/01/2018 - 17/01/2018
Direct inschrijven bij ISOPROC

Provincie: Antwerpen

Aantal personen:

 • Wind- en luchtdicht maar damp open isoleren met Celit en pro clima

  Deze opleiding is erkend door de Orde van Architecten in het kader van permanente vorming (ref. 756). Aantal geaccrediteerde punten : 10.

  Deze opleiding geeft inzicht in de principes van goede bouwpraktijk bij isolatiewerkzaamheden. De focus ligt op een totaalaanpak voor een correcte isolatie volgens de regels van de bouwfysica, nl. wind- en regendicht maar damp open aan de buitenkant en luchtdicht aan de binnenkant. Theorie en praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af zodat de deelnemer achteraf aan de slag kan en zijn gebouwen duurzaam kan (na-)isoleren.

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

  erkenning KMO portefeuille

  Tijdens deze opleiding worden de belangrijkste basisbegrippen van de bouwfysica en de toepassing ervan op massief- en houtskeletbouw opgefrist. Daarnaast worden de meest recente visies op wind- en luchtdichtheid voorgesteld en besproken; de basisprincipes, voordelen en methodologie.

 • Programma

  Deze opleiding geeft inzicht in de principes van goede bouwpraktijk bij isolatiewerkzaamheden. De focus ligt op een totaalaanpak voor een correcte isolatie volgens de regels van de bouwfysica, nl. wind- en regendicht maar damp open aan de buitenkant en luchtdicht aan de binnenkant. Naast de principes komen ook de belangrijke bouwknopen bij het realiseren van isolatie aan bod. Er is zowel aandacht voor nieuwbouw en renovatie. Daarnaast komen zowel voorbeelden uit traditionele metselwerkbouw als voorbeelden uit houtskeletbouw aan bod. Theorie en praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af zodat de deelnemer achteraf aan de slag kan en zijn gebouwen duurzaam kan (na-)isoleren.

  Programma:

  • Enkele belangrijke bouwfysische begrippen m.b.t. isolatie
  • Lage energiewoningen en passiefbouw
  • Huidige situatie en normen in België en in Europa
  • Principes van een goede isolatie: wind- en luchtdicht, maar toch dampopen bouwen
  • isolatie, luchtdichtheid en ventilatie
  • Apparatuur voor het controleren van de luchtdichtheid in een gebouw
  • Concrete voorbeelden van de realisatie van luchtdichtheid in daken, wanden en vloeren.
  • Concrete aandachtspunten bij de realisatie van luchtdichtheid.
  • Inoefenen van de uitvoering van concrete bouwknopen tijdens een praktijkgerichte Condetti-workshop

  Na de opleiding ontvang je 3 waardebonnen van €60 voor de aankoop van ISOPROC producten.

  Deze opleiding is erkend als kmo-p opleiding, en door het fvb. Voor meer informatie hierover, zie infofiche in bijlage 

  Met de kmo-p subsidie en de waardebonnen kan je het volledige inschrijvingsbedrag recupereren.

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 16/01/2018 - 8:45 - 17/01/2018 - 17:00
  Locatie De opleiding wordt aangeboden bij ISOPROC, Boterstraat 23a, 2811 Mechelen (Hombeek), op 16 en 17/01/2018, telkens van 8u45 tot 17u
  Prijs € 300 (excl BTW)
  Organisator ISOPROC SOLUTIONS
  Goedgekeurd door kmo-portefeuille, Vormelek, FVB
  Aantal opleidingsuren 16
  Resterende plaatsen 12
  Documentatie  2017_02_-_infofiche_Wind-_en_luchtdicht_maar_damp-open_isoleren_met_Celit_en_pro_clima.pdf - 301 KB
 • Slideshow
Datum: 17/01/2018 - 17/01/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Het compact plat dak: een interessant alternatief voor het (na-) isoleren van platte daken

  De meest toegepaste oplossing voor het isoleren van platte daken is momenteel het warm plat dak. Maar onder meer om financiële redenen wordt meer en meer gekozen voor het compact plat dak, waarbij de isolatie in de eerste plaats niet op, maar wel in de dragende structuur wordt aangebracht. Zeker bij na- of bijkomend isoleren van bestaande constructies zijn er heel wat voordelen. Maar ook de nadelen, beperkingen, voorwaarden en uitvoeringsdetails komen aan bod.
 • Programma

  De meest toegepaste oplossing voor het isoleren van platte daken is momenteel het warm plat dak. Maar onder meer om financiële redenen wordt meer en meer gekozen voor het compact plat dak, waarbij de isolatie in de eerste plaats niet op, maar wel in de dragende structuur wordt aangebracht. Zeker bij na- of bijkomend isoleren van bestaande constructies zijn er heel wat voordelen. Maar ook de nadelen, beperkingen, voorwaarden en uitvoeringsdetails komen aan bod.

  Programma:

  • Voor- en nadelen van de 3 historische types platte daken: koud plat dak, omgekeerd plat dak, warm plat dak
  • Compact plat dak: wat is het; hoe werkt het; wat zijn de voor- en nadelen ?
  • Wat kan de oorzaak zijn van vochtproblemen ?
  • Hoe zorgen we er voor dat het dak kan uitdrogen ?
  • Varianten die toelaten extra te isoleren
  • Voorschriften en aanbevelingen
  • Extra risicofactoren: ballast, groen dak, schaduw, terras, fotovoltaïsche panelen
  • Dynamische hygrothermische simulaties
  • Uitvoeringsdetails
  • Conclusies
  • Workshop met INNOVISO B'OX
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 17/01/2018 - 8:30 - 17/01/2018 - 12:30
  Locatie Confederatie Bouw, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €130/€180 (excl.BTW)
  Aantal opleidingsuren 4
  Resterende plaatsen 12
 • Slideshow
Datum: 23/01/2018 - 23/01/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • BlowerDoor voor werfleiders en bouwverantwoordelijken

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 
 • Programma

  Met de aangekondigde verstrenging van de energienorm voor tertiaire gebouwen en woningen, zullen er in de toekomst meer en meer luchtdichtheidsmetingen worden uitgevoerd, zowel tussentijdse metingen als bij oplevering. Deze testen hebben niet altijd het gewenste resultaat, omdat werfleiders soms niet volledig op de hoogte zijn van wat en hoe er getest wordt, en hoe ze het tertiaire gebouw/de woning zo luchtdicht mogelijk kunnen maken om de vereiste luchtdichtheidseis te behalen. 

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 

  Programma :

  • wat is de eis (lastenboek) en is deze moeilijk of gemakkelijk te realiseren, of is ze gewoonweg onrealistisch?
  • concept van het gebouw en wat is de invloed ervan op de luchtdichtheid?
  • hoe luchtdichtheid realiseren?
  • tussentijdse test en/of detailmeting
  • wat zijn de meest voorkomende lekverliezen?
  • wat zijn de voorwaarden (staat van het gebouw) om een geldige test in Vlaanderen te kunnen uitvoeren?
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 23/01/2018 - 8:30 - 23/01/2018 - 16:30
  Locatie Confederatie Bouw, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €260/€312 (excl BTW)
  Aantal opleidingsuren 7
  Resterende plaatsen 10
 • Slideshow
Datum: 25/01/2018 - 25/01/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Praktijkopleiding Wind- en luchtdichting met luchtdichtingskubus

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.
 • Programma

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.

  De deelnemers kennen bij voorkeur al de basisprincipes van correct isoleren en meer in het bijzonder het belang van luchtdichting. Voor deze opleiding dienen de deelnemers het volgende te voorzien:

  • een accu schroefmachine (min 14.4 V – vooraf opgeladen)
  • lijmpistool
  • nietmachine (4-8 mm) om membranen vast te nieten

  Programma:

  Na een zeer beknopte theoretische sessie over het belang van damp open en luchtdicht bouwen ga je zelf aan de slag. In kleine groepjes leren de deelnemers zelf de belangrijkste luchtdichtingsdetails uit te voeren op panelen. Deze panelen worden ten slotte in een ‘luchtdichtingskubus’ samengebracht zodat de deelnemers het resultaat van het geleverde werk kunnen testen door middel van een luchtdichtheidstest en indien nodig alsnog kunnen remediëren. 

  • introductie: basisprincipes omtrent wind- en luchtdichting
  • monteren en opstellen van de luchtdichtingskubus
  • praktijkopleiding op luchtdichtingskubus
  • demonteren van de luchtdichtingskubus

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 25/01/2018 - 8:30 - 25/01/2018 - 16:30
  Locatie Schoolstraat 1, 3200 Aarschot
  Prijs €350/€420 (excl.BTW)
  Aantal opleidingsuren 7
  Resterende plaatsen 8
 • Slideshow
Datum: 30/01/2018 - 30/01/2018
Inschrijven via

Provincie: West-Vlaanderen

Naar partner

 • Praktijkopleiding Wind- en luchtdichting met luchtdichtingskubus

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.
 • Programma
  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.

  De deelnemers kennen bij voorkeur al de basisprincipes van correct isoleren en meer in het bijzonder het belang van luchtdichting. Voor deze opleiding dienen de deelnemers volgende te voorzien:

  • een accu schroefmachine (min 14.4 V – vooraf opgeladen)
  • lijmpistool
  • nietmachine (4-8 mm) om membranen vast te nieten

  Programma:

  Na een zeer beknopte theoretische sessie over het belang van damp-open en luchtdicht bouwen ga je zelf aan de slag. In kleine groepjes leren de deelnemers zelf de belangrijkste luchtdichtingsdetails uit te voeren op panelen. Deze panelen worden ten slotte in een ‘luchtdichtingskubus’ samengebracht zodat de deelnemers het resultaat van het geleverde werk kunnen testen door middel van een luchtdichtheidstest en indien nodig alsnog kunnen remediëren. 

  • introductie: basisprincipes omtrent wind- en luchtdichting
  • monteren en opstellen van de luchtdichtingskubus
  • praktijkopleiding op luchtdichtingskubus
  • demonteren van de luchtdichtingskubus
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 30/01/2018 - 9:00 - 30/01/2018 - 17:00
  Locatie Confederatie Bouw, Kortrijksestraat 389 A, 8500 Kortrijk
  Prijs €209 / €282
  Aantal opleidingsuren 8
  Resterende plaatsen 10
 • Slideshow
Datum: 05/02/2018 - 05/02/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Bouwknopen, winddichting en luchtdichting met workshop INNOVISO B'OX

  Tijdens deze opleiding wordt het belang van wind- en luchtdichting besproken, alsook de noodzaak van een degelijk ontwerp en de correcte uitvoering van bouwknopen (aansluitingen tussen daken, muren en vloeren). Na de opleiding kunnen de deelnemers de wind- en luchtdichting zelf uitvoeren op de werf zodat de woning voldoet aan de vooropgestelde eisen betreffende de energieprestatie en het binnenklimaat (EPB) van de woning (stabiliteit, waterdichting, thermische isolatie, luchtdichting, damp openheid, winddichting…).


 • Programma

  De INNOVISO B’OX is een geactualiseerde versie van een in Duitsland ontwikkeld pakket dat materiaal bevat om wandsamenstellingen en bouwknopen in 2D formaat te ontwikkelen, te tonen en te bespreken. De INNOVISO B’OX kan onder meer gebruikt worden tijdens opleidingen om stapsgewijs en op een visuele manier correcte opbouwen uit te leggen en vervolgens de deelnemers zelf bouwdetails te laten uitvoeren, waarbij ze kunnen kiezen uit een uitgebreid gamma bouwmaterialen, en dit in functie van het type gebouw (massiefbouw, houtskelet…) en project (nieuwbouw of renovatie), de beoogde vereisten en normen (lage-energie, passiefbouw…) en de specifieke voorwaarden betreffende stabiliteit, lucht-, wind- en waterdichting, isolatie, brand en geluid.

  Tijdens deze opleiding wordt het belang van wind- en luchtdichting besproken, alsook de noodzaak van een degelijk ontwerp en de correcte uitvoering van bouwknopen (aansluitingen tussen daken, muren en vloeren). Na de opleiding kunnen de deelnemers de wind- en luchtdichting zelf uitvoeren op de werf zodat de woning voldoet aan de vooropgestelde eisen betreffende de energieprestatie en het binnenklimaat (EPB) van de woning (stabiliteit, waterdichting, thermische isolatie, luchtdichting, damp openheid, winddichting…).

  Programma: 

  • belangrijke principes van de bouwfysica met betrekking tot thermische isolatie 
  • constructietypes: lage energie-/passiefwoningen, nieuwbouw/renovatie, zware/lichte constructies…
  • soorten isolatiematerialen en membranen • hoe isoleren? Langs de binnenzijde / buitenzijde?
  • het belang van ventilatie in gebouwen
  • belangrijke aspecten voor de uitvoering van de luchtdichting - concrete voorbeelden van uitvoeringen op niveau van daken, muren en vloeren
  • de controle van de luchtdichtheid van een gebouw
  • waarden en eigenschappen van materialen : isolatievermogen, brandweerstand, doorlaatbaarheid, akoestische isolatiewaarde
  • principes van koudebruggen
  • fasering van de werken
  • bespreken van probleemsituaties en vergelijken van mogelijke oplossingen

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 05/02/2018 - 8:30 - 05/02/2018 - 23:55
  Locatie Confederatie Bouw Zellik, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €260/€312 (excl BTW)
  Aantal opleidingsuren 8
  Resterende plaatsen 12
 • Slideshow
Datum: 07/02/2018 - 07/02/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Het compact plat dak: een interessant alternatief voor het (na-) isoleren van platte daken

  De meest toegepaste oplossing voor het isoleren van platte daken is momenteel het warm plat dak. Maar onder meer om financiële redenen wordt meer en meer gekozen voor het compact plat dak, waarbij de isolatie in de eerste plaats niet op, maar wel in de dragende structuur wordt aangebracht. Zeker bij na- of bijkomend isoleren van bestaande constructies zijn er heel wat voordelen. Maar ook de nadelen, beperkingen, voorwaarden en uitvoeringsdetails komen aan bod.
 • Programma

  De meest toegepaste oplossing voor het isoleren van platte daken is momenteel het warm plat dak. Maar onder meer om financiële redenen wordt meer en meer gekozen voor het compact plat dak, waarbij de isolatie in de eerste plaats niet op, maar wel in de dragende structuur wordt aangebracht. Zeker bij na- of bijkomend isoleren van bestaande constructies zijn er heel wat voordelen. Maar ook de nadelen, beperkingen, voorwaarden en uitvoeringsdetails komen aan bod.

  Programma:

  • Voor- en nadelen van de 3 historische types platte daken: koud plat dak, omgekeerd plat dak, warm plat dak
  • Compact plat dak: wat is het; hoe werkt het; wat zijn de voor- en nadelen ?
  • Wat kan de oorzaak zijn van vochtproblemen ?
  • Hoe zorgen we er voor dat het dak kan uitdrogen ?
  • Varianten die toelaten extra te isoleren
  • Voorschriften en aanbevelingen
  • Extra risicofactoren: ballast, groen dak, schaduw, terras, fotovoltaïsche panelen
  • Dynamische hygrothermische simulaties
  • Uitvoeringsdetails
  • Conclusies
  • Workshop met INNOVISO B'OX
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 07/02/2018 - 8:30 - 07/02/2018 - 12:30
  Locatie Confederatie Bouw, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €130/€180 (excl.BTW)
  Aantal opleidingsuren 4
  Resterende plaatsen 12
 • Slideshow
Datum: 21/02/2018 - 21/02/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • BlowerDoor voor werfleiders en bouwverantwoordelijken

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 
 • Programma

  Met de aangekondigde verstrenging van de energienorm voor tertiaire gebouwen en woningen, zullen er in de toekomst meer en meer luchtdichtheidsmetingen worden uitgevoerd, zowel tussentijdse metingen als bij oplevering. Deze testen hebben niet altijd het gewenste resultaat, omdat werfleiders soms niet volledig op de hoogte zijn van wat en hoe er getest wordt, en hoe ze het tertiaire gebouw/de woning zo luchtdicht mogelijk kunnen maken om de vereiste luchtdichtheidseis te behalen. 

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 

  Programma :

  • wat is de eis (lastenboek) en is deze moeilijk of gemakkelijk te realiseren, of is ze gewoonweg onrealistisch?
  • concept van het gebouw en wat is de invloed ervan op de luchtdichtheid?
  • hoe luchtdichtheid realiseren?
  • tussentijdse test en/of detailmeting
  • wat zijn de meest voorkomende lekverliezen?
  • wat zijn de voorwaarden (staat van het gebouw) om een geldige test in Vlaanderen te kunnen uitvoeren?
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 21/02/2018 - 8:30 - 21/02/2018 - 16:30
  Locatie Confederatie Bouw, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €260/€312 (excl BTW)
  Aantal opleidingsuren 7
  Resterende plaatsen 10
 • Slideshow
Datum: 27/02/2018 - 27/02/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Praktijkopleiding Wind- en luchtdichting met luchtdichtingskubus

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.
 • Programma

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.

  De deelnemers kennen bij voorkeur al de basisprincipes van correct isoleren en meer in het bijzonder het belang van luchtdichting. Voor deze opleiding dienen de deelnemers het volgende te voorzien:

  • een accu schroefmachine (min 14.4 V – vooraf opgeladen)
  • lijmpistool
  • nietmachine (4-8 mm) om membranen vast te nieten

  Programma:

  Na een zeer beknopte theoretische sessie over het belang van damp open en luchtdicht bouwen ga je zelf aan de slag. In kleine groepjes leren de deelnemers zelf de belangrijkste luchtdichtingsdetails uit te voeren op panelen. Deze panelen worden ten slotte in een ‘luchtdichtingskubus’ samengebracht zodat de deelnemers het resultaat van het geleverde werk kunnen testen door middel van een luchtdichtheidstest en indien nodig alsnog kunnen remediëren. 

  • introductie: basisprincipes omtrent wind- en luchtdichting
  • monteren en opstellen van de luchtdichtingskubus
  • praktijkopleiding op luchtdichtingskubus
  • demonteren van de luchtdichtingskubus

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 27/02/2018 - 8:30 - 27/02/2018 - 16:30
  Locatie Schoolstraat 1, 3200 Aarschot
  Prijs €350/€420 (excl.BTW)
  Aantal opleidingsuren 7
  Resterende plaatsen 8
 • Slideshow
Datum: 06/03/2018 - 06/03/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant
Groothertogdom Luxemburg

Naar partner

 • Bouwknopen, winddichting en luchtdichting met workshop INNOVISO B'OX

  Tijdens deze opleiding wordt het belang van wind- en luchtdichting besproken, alsook de noodzaak van een degelijk ontwerp en de correcte uitvoering van bouwknopen (aansluitingen tussen daken, muren en vloeren). Na de opleiding kunnen de deelnemers de wind- en luchtdichting zelf uitvoeren op de werf zodat de woning voldoet aan de vooropgestelde eisen betreffende de energieprestatie en het binnenklimaat (EPB) van de woning (stabiliteit, waterdichting, thermische isolatie, luchtdichting, damp openheid, winddichting…).


 • Programma

  De INNOVISO B’OX is een geactualiseerde versie van een in Duitsland ontwikkeld pakket dat materiaal bevat om wandsamenstellingen en bouwknopen in 2D formaat te ontwikkelen, te tonen en te bespreken. De INNOVISO B’OX kan onder meer gebruikt worden tijdens opleidingen om stapsgewijs en op een visuele manier correcte opbouwen uit te leggen en vervolgens de deelnemers zelf bouwdetails te laten uitvoeren, waarbij ze kunnen kiezen uit een uitgebreid gamma bouwmaterialen, en dit in functie van het type gebouw (massiefbouw, houtskelet…) en project (nieuwbouw of renovatie), de beoogde vereisten en normen (lage-energie, passiefbouw…) en de specifieke voorwaarden betreffende stabiliteit, lucht-, wind- en waterdichting, isolatie, brand en geluid.

  Tijdens deze opleiding wordt het belang van wind- en luchtdichting besproken, alsook de noodzaak van een degelijk ontwerp en de correcte uitvoering van bouwknopen (aansluitingen tussen daken, muren en vloeren). Na de opleiding kunnen de deelnemers de wind- en luchtdichting zelf uitvoeren op de werf zodat de woning voldoet aan de vooropgestelde eisen betreffende de energieprestatie en het binnenklimaat (EPB) van de woning (stabiliteit, waterdichting, thermische isolatie, luchtdichting, damp openheid, winddichting…).

  Programma: 

  • belangrijke principes van de bouwfysica met betrekking tot thermische isolatie 
  • constructietypes: lage energie-/passiefwoningen, nieuwbouw/renovatie, zware/lichte constructies…
  • soorten isolatiematerialen en membranen • hoe isoleren? Langs de binnenzijde / buitenzijde?
  • het belang van ventilatie in gebouwen
  • belangrijke aspecten voor de uitvoering van de luchtdichting - concrete voorbeelden van uitvoeringen op niveau van daken, muren en vloeren
  • de controle van de luchtdichtheid van een gebouw
  • waarden en eigenschappen van materialen : isolatievermogen, brandweerstand, doorlaatbaarheid, akoestische isolatiewaarde
  • principes van koudebruggen
  • fasering van de werken
  • bespreken van probleemsituaties en vergelijken van mogelijke oplossingen

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 06/03/2018 - 8:30 - 06/03/2018 - 16:30
  Locatie Confederatie Bouw Zellik, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €260/€312 (excl BTW)
  Aantal opleidingsuren 8
  Resterende plaatsen 12
 • Slideshow
Datum: 06/03/2018 - 13/03/2018
Direct inschrijven bij ISOPROC

Provincie: Antwerpen

Aantal personen:

 • BlowerDoor voor werfleiders en bouwverantwoordelijken

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 
 • Programma

  Met de aangekondigde verstrenging van de energienorm voor tertiaire gebouwen en woningen, zullen er in de toekomst meer en meer luchtdichtheidsmetingen worden uitgevoerd, zowel tussentijdse metingen als bij oplevering. Deze testen hebben niet altijd het gewenste resultaat, omdat werfleiders soms niet volledig op de hoogte zijn van wat en hoe er getest wordt, en hoe ze het tertiaire gebouw/de woning zo luchtdicht mogelijk kunnen maken om de vereiste luchtdichtheidseis te behalen. 

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 

  Programma :

  • wat is de eis (lastenboek) en is deze moeilijk of gemakkelijk te realiseren, of is ze gewoonweg onrealistisch?
  • concept van het gebouw en wat is de invloed ervan op de luchtdichtheid?
  • hoe luchtdichtheid realiseren?
  • tussentijdse test en/of detailmeting
  • wat zijn de meest voorkomende lekverliezen?
  • wat zijn de voorwaarden (staat van het gebouw) om een geldige test in Vlaanderen te kunnen uitvoeren?

  Opleidingsdata:

  • 6 en 13/03/2018, telkens van 18u45 tot 22u

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

  erkenning KMO portefeuille

  Kostprijs: €300 - met de subsidie via de kmo-portefeuille kan u € 120 op het inschrijvingsbedrag recupereren.

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 06/03/2018 - 18:45 - 13/03/2018 - 22:00
  Locatie ISOPROC, Boterstraat 23A, 2811 Hombeek
  Prijs € 300 (excl. BTW)
  Aantal opleidingsuren 6
  Resterende plaatsen 10
 • Slideshow
Datum: 13/03/2018 - 13/03/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Het compact plat dak: een interessant alternatief voor het (na-) isoleren van platte daken

  De meest toegepaste oplossing voor het isoleren van platte daken is momenteel het warm plat dak. Maar onder meer om financiële redenen wordt meer en meer gekozen voor het compact plat dak, waarbij de isolatie in de eerste plaats niet op, maar wel in de dragende structuur wordt aangebracht. Zeker bij na- of bijkomend isoleren van bestaande constructies zijn er heel wat voordelen. Maar ook de nadelen, beperkingen, voorwaarden en uitvoeringsdetails komen aan bod.
 • Programma

  De meest toegepaste oplossing voor het isoleren van platte daken is momenteel het warm plat dak. Maar onder meer om financiële redenen wordt meer en meer gekozen voor het compact plat dak, waarbij de isolatie in de eerste plaats niet op, maar wel in de dragende structuur wordt aangebracht. Zeker bij na- of bijkomend isoleren van bestaande constructies zijn er heel wat voordelen. Maar ook de nadelen, beperkingen, voorwaarden en uitvoeringsdetails komen aan bod.

  Programma:

  • Voor- en nadelen van de 3 historische types platte daken: koud plat dak, omgekeerd plat dak, warm plat dak
  • Compact plat dak: wat is het; hoe werkt het; wat zijn de voor- en nadelen ?
  • Wat kan de oorzaak zijn van vochtproblemen ?
  • Hoe zorgen we er voor dat het dak kan uitdrogen ?
  • Varianten die toelaten extra te isoleren
  • Voorschriften en aanbevelingen
  • Extra risicofactoren: ballast, groen dak, schaduw, terras, fotovoltaïsche panelen
  • Dynamische hygrothermische simulaties
  • Uitvoeringsdetails
  • Conclusies
  • Workshop met INNOVISO B'OX
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 13/03/2018 - 8:29 - 13/03/2018 - 12:29
  Locatie Confederatie Bouw, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €130/€180 (excl.BTW)
  Aantal opleidingsuren 4
  Resterende plaatsen 12
 • Slideshow
Datum: 20/03/2018 - 20/03/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • BlowerDoor voor werfleiders en bouwverantwoordelijken

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 
 • Programma

  Met de aangekondigde verstrenging van de energienorm voor tertiaire gebouwen en woningen, zullen er in de toekomst meer en meer luchtdichtheidsmetingen worden uitgevoerd, zowel tussentijdse metingen als bij oplevering. Deze testen hebben niet altijd het gewenste resultaat, omdat werfleiders soms niet volledig op de hoogte zijn van wat en hoe er getest wordt, en hoe ze het tertiaire gebouw/de woning zo luchtdicht mogelijk kunnen maken om de vereiste luchtdichtheidseis te behalen. 

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 

  Programma :

  • wat is de eis (lastenboek) en is deze moeilijk of gemakkelijk te realiseren, of is ze gewoonweg onrealistisch?
  • concept van het gebouw en wat is de invloed ervan op de luchtdichtheid?
  • hoe luchtdichtheid realiseren?
  • tussentijdse test en/of detailmeting
  • wat zijn de meest voorkomende lekverliezen?
  • wat zijn de voorwaarden (staat van het gebouw) om een geldige test in Vlaanderen te kunnen uitvoeren?
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 20/03/2018 - 8:30 - 20/03/2018 - 16:30
  Locatie Confederatie Bouw, Kranenberg 190, 1731 Zellik
  Prijs €260/€312 (excl BTW)
  Aantal opleidingsuren 7
  Resterende plaatsen 10
 • Slideshow
Datum: 22/03/2018 - 22/03/2018
Inschrijven via

Provincie: Vlaams-Brabant

Naar partner

 • Praktijkopleiding Wind- en luchtdichting met luchtdichtingskubus

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.
 • Programma

  Tijdens deze praktijksessie leer je op een hands-on manier hoe luchtdichting correct te plaatsen aan de hand van een unieke ‘luchtdichtingskubus’. De opleiding is vooral praktijkgericht en bevat een minimum aan theorie.

  De deelnemers kennen bij voorkeur al de basisprincipes van correct isoleren en meer in het bijzonder het belang van luchtdichting. Voor deze opleiding dienen de deelnemers het volgende te voorzien:

  • een accu schroefmachine (min 14.4 V – vooraf opgeladen)
  • lijmpistool
  • nietmachine (4-8 mm) om membranen vast te nieten

  Programma:

  Na een zeer beknopte theoretische sessie over het belang van damp open en luchtdicht bouwen ga je zelf aan de slag. In kleine groepjes leren de deelnemers zelf de belangrijkste luchtdichtingsdetails uit te voeren op panelen. Deze panelen worden ten slotte in een ‘luchtdichtingskubus’ samengebracht zodat de deelnemers het resultaat van het geleverde werk kunnen testen door middel van een luchtdichtheidstest en indien nodig alsnog kunnen remediëren. 

  • introductie: basisprincipes omtrent wind- en luchtdichting
  • monteren en opstellen van de luchtdichtingskubus
  • praktijkopleiding op luchtdichtingskubus
  • demonteren van de luchtdichtingskubus

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 22/03/2018 - 8:30 - 22/03/2018 - 16:30
  Locatie Schoolstraat 1, 3200 Aarschot
  Prijs €350/€420 (excl.BTW)
  Aantal opleidingsuren 7
  Resterende plaatsen 8
 • Slideshow
Datum: 17/04/2018 - 18/04/2018
Direct inschrijven bij ISOPROC

Provincie: Antwerpen

Aantal personen:

 • Wind- en luchtdicht maar damp open isoleren met Celit en pro clima

  Deze opleiding is erkend door de Orde van Architecten in het kader van permanente vorming (ref. 757). Aantal geaccrediteerde punten : 10.

  Deze opleiding geeft inzicht in de principes van goede bouwpraktijk bij isolatiewerkzaamheden. De focus ligt op een totaalaanpak voor een correcte isolatie volgens de regels van de bouwfysica, nl. wind- en regendicht maar damp open aan de buitenkant en luchtdicht aan de binnenkant. Theorie en praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af zodat de deelnemer achteraf aan de slag kan en zijn gebouwen duurzaam kan (na-)isoleren.

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

  erkenning KMO portefeuille

  Tijdens deze opleiding worden de belangrijkste basisbegrippen van de bouwfysica en de toepassing ervan op massief- en houtskeletbouw opgefrist. Daarnaast worden de meest recente visies op wind- en luchtdichtheid voorgesteld en besproken; de basisprincipes, voordelen en methodologie.

 • Programma

  Deze opleiding geeft inzicht in de principes van goede bouwpraktijk bij isolatiewerkzaamheden. De focus ligt op een totaalaanpak voor een correcte isolatie volgens de regels van de bouwfysica, nl. wind- en regendicht maar damp open aan de buitenkant en luchtdicht aan de binnenkant. Naast de principes komen ook de belangrijke bouwknopen bij het realiseren van isolatie aan bod. Er is zowel aandacht voor nieuwbouw en renovatie. Daarnaast komen zowel voorbeelden uit traditionele metselwerkbouw als voorbeelden uit houtskeletbouw aan bod. Theorie en praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af zodat de deelnemer achteraf aan de slag kan en zijn gebouwen duurzaam kan (na-)isoleren.

  Programma:

  • Enkele belangrijke bouwfysische begrippen m.b.t. isolatie
  • Lage energiewoningen en passiefbouw
  • Huidige situatie en normen in België en in Europa
  • Principes van een goede isolatie: wind- en luchtdicht, maar toch dampopen bouwen
  • isolatie, luchtdichtheid en ventilatie
  • Apparatuur voor het controleren van de luchtdichtheid in een gebouw
  • Concrete voorbeelden van de realisatie van luchtdichtheid in daken, wanden en vloeren.
  • Concrete aandachtspunten bij de realisatie van luchtdichtheid.
  • Inoefenen van de uitvoering van concrete bouwknopen tijdens een praktijkgerichte Condetti-workshop

  Na de opleiding ontvang je een voucher ter waarde van €200 voor de aankoop van ISOPROC producten.

  Deze opleiding is erkend als kmo-p opleiding, en door het fvb. Voor meer informatie hierover, zie infofiche in bijlage 

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 17/04/2018 - 8:45 - 18/04/2018 - 17:00
  Locatie De opleiding wordt aangeboden bij ISOPROC, Boterstraat 23a, 2811 Mechelen (Hombeek), op 17 en 18/04/2018, telkens van 8u45 tot 17u
  Prijs € 300 (excl BTW)
  Organisator ISOPROC SOLUTIONS
  Goedgekeurd door kmo-portefeuille, Vormelek, FVB
  Aantal opleidingsuren 16
  Resterende plaatsen 12
  Documentatie  2017_02_-_infofiche_Wind-_en_luchtdicht_maar_damp-open_isoleren_met_Celit_en_pro_clima.pdf - 301 KB
 • Slideshow
Datum: 23/05/2018 - 30/05/2018
Direct inschrijven bij ISOPROC

Provincie: Antwerpen

Aantal personen:

 • BlowerDoor voor werfleiders en bouwverantwoordelijken

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 
 • Programma

  Met de aangekondigde verstrenging van de energienorm voor tertiaire gebouwen en woningen, zullen er in de toekomst meer en meer luchtdichtheidsmetingen worden uitgevoerd, zowel tussentijdse metingen als bij oplevering. Deze testen hebben niet altijd het gewenste resultaat, omdat werfleiders soms niet volledig op de hoogte zijn van wat en hoe er getest wordt, en hoe ze het tertiaire gebouw/de woning zo luchtdicht mogelijk kunnen maken om de vereiste luchtdichtheidseis te behalen. 

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders en bouwverantwoordelijken waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 

  Programma :

  • wat is de eis (lastenboek) en is deze moeilijk of gemakkelijk te realiseren, of is ze gewoonweg onrealistisch?
  • concept van het gebouw en wat is de invloed ervan op de luchtdichtheid?
  • hoe luchtdichtheid realiseren?
  • tussentijdse test en/of detailmeting
  • wat zijn de meest voorkomende lekverliezen?
  • wat zijn de voorwaarden (staat van het gebouw) om een geldige test in Vlaanderen te kunnen uitvoeren?

  Opleidingsdata:

  • 23 en 30/05/2018, telkens van 18u45 tot 22u

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

  erkenning KMO portefeuille

  Kostprijs: €300 - met de subsidie via de kmo-portefeuille kan u € 120 op het inschrijvingsbedrag recupereren.

 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 23/05/2018 - 18:45 - 30/05/2018 - 22:00
  Locatie ISOPROC, Boterstraat 23A, 2811 Hombeek
  Prijs € 300 (excl. BTW)
  Aantal opleidingsuren 6
  Resterende plaatsen 10
 • Slideshow
Datum: 01/06/2018 - 01/06/2018
Inschrijven via

Provincie: West-Vlaanderen

Naar partner

 • BlowerDoor voor werfleiders en bouwverantwoordelijken

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 
 • Programma
  Met de aangekondigde verstrenging van de energienorm voor tertiaire gebouwen en woningen, zullen er in de toekomst meer en meer luchtdichtheidsmetingen worden uitgevoerd, zowel tussentijdse metingen als bij oplevering. Deze testen hebben niet altijd het gewenste resultaat, omdat werfleiders soms niet volledig op de hoogte zijn van wat en hoe er getest wordt, en hoe ze het tertiaire gebouw/de woning zo luchtdicht mogelijk kunnen maken om de vereiste luchtdichtheidseis te behalen. 

  Tijdens deze opleiding leren werfleiders waar en waarom het allemaal fout kan gaan, hoe een luchtdichtheidstest wordt uitgevoerd, wat er gemeten wordt, en hoe zij een tertiair gebouw/woning zo goed mogelijk kunnen voorbereiden teneinde de vooropgestelde luchtdichtheidseis te behalen. 

  Programma :

  • wat is de eis (lastenboek) en is deze moeilijk of gemakkelijk te realiseren, of is ze gewoonweg onrealistisch?
  • concept van het gebouw en wat is de invloed ervan op de luchtdichtheid?
  • hoe luchtdichtheid realiseren?
  • tussentijdse test en/of detailmeting
  • wat zijn de meest voorkomende lekverliezen?
  • wat zijn de voorwaarden (staat van het gebouw) om een geldige test in Vlaanderen te kunnen uitvoeren?
 • Praktische info
  Datum en Tijdstip 01/06/2018 - 9:00 - 01/06/2018 - 16:00
  Locatie Centrum Ten Briele, Ten Briele 12.1, 8200 Sint-Michiels (Brugge)
  Prijs €141 / €190
  Aantal opleidingsuren 7
  Resterende plaatsen 10
 • Slideshow

Nieuwsbrief

Inschrijven op de ISOPROC INNOVISO nieuwsbrief