Expertisecentrum

voor isolatie, lucht-, wind- en regendichting en controle

Passief woningcomplex voor 300 gezinnen: Hippodroom / Steyls-Delva (Laken) - Democo / A2O


Het nieuwe passief wooncomplex 'Steyls-Delva' / ‘Hippodroom’ verrijst in hart van Laken en geeft plaats aan 2 winkels, een kinderdagverblijf, een rusthuis en 300 gezinnen met laag, bescheiden en middelgroot inkomen. 

Onze specialisten van ISOPROC Testing gingen ter plaatse voor de luchtdichtheidstesten. 

Daarbij gingen ze flexibel om met hun Blowerdoor toestellen. De ene keer zetten ze 1 toestel in om 35 wooneenheden tegelijk te testen via de traphal. De andere keer gebruikten ze simultaan 5 toestellen voor appartementen die onderling niet verbonden zijn, maar zich wel in hetzelfde beschermd volume bevinden. 

'De testen verliepen zeer vlot dankzij de aangename samenwerking met onze trouwe partner Democo', zegt onze specialist Jakob. 'Het gebouw is architecturaal goed uitgedacht op vlak van luchtdichtheid, waarbij Democo bovendien een team inzette dat, na de voorafgaande lekopsporing, meteen aan de slag ging om onvolkomenheden van de luchtdichte laag op te lossen. Zo kon hierna meteen een geslaagde eindtest plaatsvinden. 

Het resultaat: voor elk test kwamen we uit op een n-50 waarde die voldoet aan de passiefeis van 0,6. Opzet geslaagd!

Bekijk het (Nederlandstalig) filmpje over het project op https://www.bruzz.be/videoreeks/maandag-26-april-2021/video-nieuwe-wijk-verrijst-hart-van-laken

Jaar: 2021
Provincie:  Brussel
Activiteit(en): 
Metingen

Nieuwsbrief

Inschrijven op de ISOPROC INNOVISO nieuwsbrief