Expertisecentrum

voor isolatie, lucht-, wind- en regendichting en controle

Diverse metingen

Dé partner voor betrouwbare metingen van luchtdichtheid (Blowerdoor), akoestiek, energieverlies en koudebruggen (thermografie), debiet en kanaaldichtheid van ventilatiesystemen.

 

Bekijk hier gerust onze laatste referentieprojecten.

Andere voorbeelden kan je terugvinden op https://www.youtube.com/ISOPROC

 

Onze sterktes

 • Pionier, expert en referentie voor heel België!
 • Geen uitdaging is ons te groot of te moeilijk.
 • Wij testen alle types projecten:
  - Klein en (zeer) groot
  - Residentieel, tertiair en utiliteitsbouw
  - Eenvoudig en complex
 • Voor genormeerde testen in binnen- en buitenland.
 • Ondersteuning en advies met kennis van zaken op de werf.

Onze activiteiten

Luchtdichtheidsmetingen (BlowerDoor)

ISOPROC-blowerdoor-blowertestWens je de luchtdichtheid van je gebouw te laten (her-)testen? Vraag je je af hoeveel warme lucht je verliest en op welke plaatsen de lekken zich bevinden? Twijfel je aan de correcte afdichting van uw ramen en deuren? Of wens je het E-peil van je gebouw nog een aantal punten te laten zakken? Contacteer dan onze specialisten voor het uitvoeren van een Blowerdoor-test.

 • Voor alle projecten: eenvoudig en complex/gespecialiseerd (cleanrooms, datarooms, logistieke centra, woontorens, kantoren, …)
 • Algemene-, tussentijdse en detailmetingen.
 • Praktijkgericht advies & begeleiding aan werf- en projectleiders, architecten en studiebureaus, vanaf de beginfase van een project
 • Uitgebreide lekopsporing (met behulp van rook & thermografie)

Thermografie

ISOPROC-thermografie-thermographieWens je het energieverlies / de koudebruggen van je gebouw visueel in kaart te brengen vooraleer je start met het aanbrengen van verbeteringen? Bracht de luchtdichtheidstest een (té groot) lekverlies aan het licht en wens je het probleem te visualiseren? Vermoed je dat er ergens in je gebouw isolatie ontbreekt? Is er een lek in uw sanitaire leidingen dat je niet meteen kan lokaliseren? Contacteer dan onze medewerkers voor het uitvoeren van een thermografische analyse.

Wij komen met een warmtebeeld-camera naar je toe, identificeren problemen en documenteren ze op een niet-invasieve manier. Met andere woorden: muren, plafonds, vloeren,… worden tijdens een thermografische analyse niet beschadigd, terwijl je toch perfect weet waar het probleem zich bevindt.

Akoestische metingen

ISOPROC-akoestiek-acoustiqueDankzij onze expertise en state-of-the-art materiaal zijn wij gespecialiseerd in efficiënte officiële metingen van:

 • Luchtgeluid
 • Contactgeluid
 • Lawaai van technieken
 • Geluidsisolatie gevel
 • Nagalm.

We staan bovendien bekend voor onze flexibiliteit: ook nacht- en weekendmetingen zijn mogelijk.

Metingen van ventilatiesystemen

ISOPROC-ventilatie-ventilation-meting-mesureVoor ventilatiesystemen die voldoen aan de norm, staan onze specialisten voor je klaar met:

 • Debietmetingen: van particuliere tot tertiaire gebouwen
 • Metingen van luchtdichtheid van buizensysteem/kanalennet en de inschaling ervan in de luchtdichtheidsklassen (A, B, C of D), zoals gevraagd in lastenboeken
  *meting volgens de norm (NBN EN 12599 en  NBN EN 1507)
 • Kwantitatieve en kwalitatieve metingen (inclusief actieve lekopsporing)
 • Probleemdetectie en praktijkgericht advies

Onze uitgebreide lekopsporing gebeurt met behulp van rookgeneratoren. Hiervoor zijn we ook beschikbaar buiten de werkuren.

Vermijd verrassingen: laat ook al in een vroeg stadium een verkennende test uitvoeren op een representatieve testopstelling

Onze jarenlange expertise

De specialisten van ISOPROC voeren al meer dan 20 jaar (luchtdichtheids-)metingen uit en zijn er dus bij vanaf het prille begin. Meer zelfs: van de eerste 30 passiefwoningen in België werden er meer dan 20 door ons getest.

Daardoor bouwden we veel kennis op via metingen van appartementen, huizen, scholen, gevangenissen, luchthavengebouwen, zwembaden, zorgcentra, logistieke centra, bunkers, woontorens, kantoorgebouwen, winkels, datarooms,…

Zo komt het dat wij ook betrokken zijn bij de opleiding van nieuwe Blowerdoortechniekers en zetelen we in de gebruikersgroepen rond regelgeving omtrent luchtdichtheidstesten.

Ook haalden al onze specialisten probleemloos hun erkenning voor het uitvoeren van luchtdichtheidstesten op het Vlaams grondgebied (verplicht door de Vlaamse overheid sinds 01.01.2015)

Dus wees gerust, je bent in goede handen.

Laat ons je systeem/gebouw testen

Contacteer ons op:

Of vraag een offerte voor de aankoop/huur van materiaal.

Klik hier voor onze voorwaarden en uw vereiste voorbereiding voor een geslaagde meting.


Nieuwsbrief

Inschrijven op de ISOPROC INNOVISO nieuwsbrief