x

Ecomat cvba

U bent als bouwheer of architect op zoek naar isolatiematerialen, hout, pleisters, verf, vloerbekledingen...

Door de wildgroei aan doe-het-zelf- en brico-centra mag dat geen probleem zijn, het aanbod is immers overweldigend.

Spijtig genoeg wordt bij de samenstelling van dat aanbod bijna uitsluitend technische criteria gehanteerd.  Het effect op uw gezondheid en op het milieu wordt meestal niet in vraag gesteld. 

Bouwbiologische studies wijzen nochtans herhaaldelijk op de noodzaak van:

  • behoud van het dampdoorlatend vermogen van wanden en daken, zodat condensatie- en schimmelvorming geen kans krijgen.

  • weren van toxische middelen, die niet alleen irritante ruiken maar waar ook schadelijke gassen uit vrijkomen. 

Onze woning zou een plek kunnen zijn waar we tot rust kunnen komen en waar met plezier aan gewerkt is.  Veel problemen worden veroorzaakt door de gebruikte materialen in de woning zoals verven, lijmsoorten en isolatiematerialen die formaldehyde bevatten, met pentachloorfenol behandeld hout, synthetische wand- en vloerbekleding, enz. 

Waarom niet  kiezen voor aangenaam geurende verven, voor de warme natuurlijkheid van hout, voor vochtregulerende dakopbouwsystemen, gezonde isolatie?

Ecomat heeft gekozen voor de producten van Isoproc voor deze organisatie bestond omdat zij passen in onze visie. Isoproc heeft Ecomat als handelaar al die jaren geholpen in het verspreiden van de bouwtechnische visie achter deze producten en vooral in de opleiding en begeleiding ter lande van architecten en aannemers.

De Celit onderdakplaat is al 25 jaar onze best verkopende onderdakplaat en de basis voor een wind-en regendichte maar dampopen dakopbouw zonder warmteknopen.

Sparrenexpanders zijn een mooie recentere uitbreiding om op een makkelijke manier bestaande kepers ook met hout maar zonder koudebruggen uit te dikken.

ProClima was de pionier in de luchtdichting en de uitvinder van de vochtgestuurde damprem en is nog steeds dé referentie, zeker in houtskeletbouw en dakconstructies.

I3 cellulose-isolatie is door Isoproc ontwikkeld als perfectionering van het Duitse origineel Isofloc en geniet het volle vertrouwen van de celluloseblazers die hier nu reeds een 6 maand mee hebben gewerkt.

Het zou gek zijn om niet met de producten van Isoproc te werken !