x

Over ISOPROC

Onze visie op de wereld

ISOPROC-Voka-charter-duurzaam-ondernemen-laureaat-2021Bij ISOPROC streven we naar een volhoudbare samenleving, een leefbare wereld waarin de ontwikkelingskansen van huidige én toekomstige generaties centraal staan. Niet blinde economische groei maar wel respect is het kernthema: respect voor elkaar, de samenleving en het klimaat en het milieu. In dat opzicht onderschrijft ISOPROC ook de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en behaalden wij in 2020 en 2021 het Voka charter duurzaam ondernemen. Samenwerking met anderen is voor ons een belangrijk element.

 

iQ3-SDG

Eén van de gevels van de vestiging van ISOPROC in Achêne met als thema de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Die Ontwikkelingsdoelen maken duidelijk dat duurzaamheid veel meer omvat dan het louter beperken van de negatieve milieu-impact (Bekijk hier meer details). Concept en uitvoering: Rein Vyncke

 

Onze missie
 
Onze bijdrage aan een leefbare en volhoudbare samenleving concentreert zich op de bouwsector. Doorheen onze jarenlange ervaring, en onze rol als pionier inzake luchtdicht bouwen en duurzaam isoleren, bouwden we bij ISOPROC een sterke en unieke expertise op inzake goede bouwpraktijk.
 
Meer bepaald richten wij onze inspanningen op de bouwschil: de beschermende, isolerende en afdichtende schil van een gebouw. Belangrijker nog dan dat de bouwschil is opgebouwd uit duurzame materialen, is dat het geheel effectief en probleemloos functioneert.
 
  wees-gerust
 

Lees hier ook onze flyer over het ISOPROC HABITAT principe.

 

Missie-ISOPROC-SOLUTIONSVanuit onze expertise streven we ernaar om steeds optimaal op mekaar afgestemde bouwmaterialen en -oplossingen aan te bieden. Deze importeren we of produceren we zelf én moeten systematisch voldoen aan ALLE onderstaande criteria:

1. Lage milieu-impact

 • Wij kiezen voor zo milieuvriendelijk mogelijke materialen. Door correct te isoleren wordt het gebouw energiezuiniger. Het aandeel van de gebruikte materialen in de totale milieu-impact wordt daardoor echter ook merkelijk groter. De ‘milieuvriendelijkheid’ van materialen wint daardoor aan belang. We beperken maximaal de benodigde energie voor productie, kiezen bewust voor hernieuwbare energie en geven de voorkeur aan natuurlijke, nagroeibare materialen en grondstoffen, zoals hout en afgeleide producten, die langdurig CO2 kunnen opslaan.
 • Materialen en opbouwen moeten minstens 50 jaar probleemloos functioneren.
 • Bouwschade (bvb. schimmels, vocht, stabiliteitsproblemen) brengt gebruik van extra materiaal met zich mee en dient door deskundige keuzes vermeden te worden.

2. Veilig voor plaatsers, bewoners en gebouw

 • Onze oplossingen moeten veilig zijn voor de gezondheid van plaatsers én bewoners, ook bij brand. Vocht en schimmels zijn een bedreiging voor zowel de bewoner als voor het gebouw zelf.
 • Problemen worden vermeden door toepassing van correcte opbouwen met de juiste materialen.

3. Verhogen van het comfort

 • Kwaliteitsvolle oplossingen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat in elk seizoen (warm in de winter, koel in de zomer, geen tocht, geen droge lucht).
 • Ook op het vlak van geluid.

4. Haalbaar

 • Uitvoerbare oplossingen: een opbouw op papier moet ook realiseerbaar zijn in de praktijk.
 • Gebruiksvriendelijke materialen: een probleemloze en vlugge verwerking van de materialen leidt tot een correcte en goedkope toepassing.
 • Beschikbaar: samen met ons uitgebreid netwerk zorgen wij ervoor dat onze producten vlot op de werf geraken.
 • Betaalbaar: duurzame materialen en oplossingen hoeven niet altijd duur te zijn. Door het combineren van de juiste materialen in optimale oplossingen bieden wij betaalbare bouwoplossingen voor iedereen.

 

Wij willen groeien samen met onze klanten. Hoe sterker we samen worden, hoe meer onze duurzame materialen en oplossingen effectief en correct worden toegepast, des te groter wordt onze reële bijdrage aan een volhoudbare wereld.

 

Missie-ISOPROC-INNOVISODaarom zetten wij ook maximaal in op opleiding, technisch advies én commerciële ondersteuning op maat én beïnvloeden we beleidsmakers en andere beslissingsnemers.

Met onze metingen bieden we de verschillende stakeholders in de bouw ten slotte de mogelijkheid om de kwaliteit van de uitgevoerde werken tijdens én na de uitvoering te controleren.

 

Als bedrijf staan wij ook open voor nieuwe inzichten. Hokjesdenken, systematisch inhaken op nieuwe hypes of louter commerciële innovatie zijn niet ons ding, voortschrijdend inzicht wel. Wij zullen steeds in dialoog met onze klanten, medewerkers en andere partners de gepaste innovaties in aanpak en producten doorvoeren.

 

Kortom, bij ISOPROC bundelen we onze krachten voor een wereld waarin ECHT duurzaam bouwen volgens onze criteria de standaard wordt. Ons credo is: ‘Wees gerust met bouwoplossingen voor morgen’.

 

Duurzaam ondernemen zit in ons bloed. Niet alleen wat we doen maar ook hoe we dat doen is even belangrijk. We werken hier permanent aan en willen op deze manier ook andere bedrijven inspireren.

 

Tot slot is het onze missie om steeds zorg te dragen voor onze medewerkers. Een correcte aanpak, gefundeerd op duidelijke afspraken, wederzijds respect en een optimale work-life balance binnen de mogelijkheden van het bedrijf zijn voor ISOPROC vanzelfsprekend. Gemotiveerde medewerkers in een gezonde werkomgeving zijn immers de sleutel tot ons succes.

De concrete waarden die als maatstaf voor de activiteiten van alle medewerkers gelden, zijn:

 • duurzaamheid
 • betrouwbaarheid
 • menselijkheid
 • competentie

 

Neem je ook graag een kijkje achter de schermen? Ben je benieuwd naar onze resultaten, enkele interessante werven, de inspanningen op het vlak van kwaliteit of de werkgroepen waaraan we bijdroegen? We hebben het allemaal voor je samengevat in deze 'infographic'. Bekijk hem achter deze link.