x

Op de hoogte  

06/12/2023

Luchtdichtheidstest bij De Groene Planeet! - darren.missa@isoproc.be


Ontdek hoe ISOPROC testing bij De Groene Planeet in Stad Vilvoorde de luchtdichtheid optimaliseert door buitendeuren en binnenruimtes onder druk te zetten.

Groep Van Roey deed onlangs beroep op onze diensten voor een BlowerDoor meting bij De Groene Planeet in Stad Vilvoorde. Dit bijzondere project omvat de bouw en renovatie van een lagere school, kleuterschool en sporthal.

Bij luchtdichtheidmetingen voor scholen merken we vaak dat bepaalde delen van het beschermde volume alleen toegankelijk zijn via buitendeuren (zoals wc's, technische bergingen of klaslokalen zelf). Aangezien het ventilatiesysteem door deze volumes loopt en er waarschijnlijk interne lekken zijn via binnenmuren, installeren we op meerdere plaatsen een BlowerDoor. Deze sluiten we dan aan op één centrale computer, zodat alle lokalen samen onder druk kunnen worden gezet. In dit specifieke geval waren er 6 inbouwplaatsen nodig.

Voor ons gaat het niet alleen om cijfers en metingen; het draait om het creëren van een aangename en comfortabele omgeving waarin kinderen kunnen spelen en leren. Het is een boeiende uitdaging om bij te dragen aan projecten die het welzijn van de gemeenschap bevorderen.