x

Op de hoogte  

13/10/2023

CIRCUBESTEK: Dé plek voor slim aanbesteden - darren.missa@isoproc.be


Een nieuwe en belangrijke tool voor circulaire aanbestedingen

Er is een nieuw interessant platform in de bouwwereld: Circubestek. En iQ3 staat erin! Dankzij dit platform vul je je lastenboeken eenvoudig en professioneel aan met gestandaardiseerde bestekteksten voor circulaire bouwmaterialen en oplossingen. Het is een handige schatkist van informatie die gratis online beschikbaar is. Circubestek, een samenwerking tussen Redactiebureau Palindroom, VIBE en Blieber, biedt niet enkel gratis lastenboekteksten, maar ook een geselecteerde databank van materialen. Bovendien is Circubestek één van de 29 projecten die worden gesteund door Vlaanderen Circulair, in hun inzet om de circulaire bouweconomie te stimuleren.

Circubestek als innovator

Circulaire materialen zijn van vitaal belang voor duurzame bouw, en iQ3-cellulose speelt hierin een belangrijke rol. Circubestek streeft ernaar productbeschrijvingen, technische specificaties en bestekteksten voor circulaire producten toegankelijk te maken. Dit wordt geïntegreerd in bestaande systemen, zoals VMSW en C3A, om circulaire materialen vaker voor te schrijven in bouwprojecten. Hierdoor ontstaat meer vraag naar circulaire oplossingen, zoals iQ3-cellulose (bekijk het artikel hier), en dragen we bij aan duurzaam bouwen. 
Circubestek vertegenwoordigt een toekomstvisie voor de bouwsector. Het bevordert duurzaamheid en milieubewustzijn, vereenvoudigt het werk van bouwprofessionals en maakt circulair bouwen toegankelijker voor een breder publiek.