x

Op de hoogte  

09/11/2022

ISOPROC IS SDG PIONEER! - darren.missa@isoproc.be


De afgelopen jaren zette ISOPROC stevig in op maatschappelijk duurzaam ondernemen. In het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en binnen het VOKA Charter Duurzaam ondernemen maakten we een actieplan op om als Belgische producent/importeur van duurzame producten en totaaloplossingen in de bouwsector winstgevend te zijn voor zowel onszelf als voor mens en milieu. 

We zijn dan ook zeer trots om te kunnen meedelen dat we door onze inzet nu niet alleen erkend zijn als laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, maar ook als structurele SDG Pioneer van de Verenigde Naties.

Op welke verwezenlijkingen van de afgelopen jaren zijn we nu het meeste trots?
Het is moeilijk om te kiezen want het zijn er echt wel veel. We hebben hard geïnvesteerd in nieuwe oplossingen voor de medewerkers in onze Belgische fabriek voor iQ3-cellulose isolatie. Hierbij hebben we actief gewerkt aan minder stofproductie, vermindering van het productielawaai en ergonomische verlichting van het werk.
Daarnaast zijn we meteen (als eerste) op de kar gesprongen van de Belgische milieuprestatiecertificaten voor bouwmaterialen, waardoor architecten en voorschrijvers transparant de milieu-impact van onze materialen doorheen hun levenscyclus kunnen evalueren.
Maar als we dan toch maar één favoriet voorbeeld mogen kiezen, dan valt de keuze op het minimaliseren van de bedrukking op onze verpakking van iQ3-isolatie. Je leest het goed: geen logo's, slogans en productcommunicatie meer, enkel nog de wettelijk vereiste minimumvermeldingen. Door de afwezigheid van inkt op de plastic verpakking van onze iQ3-cellulose isolatie, kan deze integraal gerecycleerd worden tot transparante verpakkingsfolie, in plaats van tot zwarte gedowncyclede folie. Zo moet er minder nieuwe transparante folie geproduceerd worden voor ons en voor andere fabrikanten. Wij sluiten zelfs de cirkel en zamelen de lege iQ3-verpakkingen in.

Met andere woorden: het milieu is belangrijker dan slogans.

Uiteraard zijn we van plan om onze inspanningen ook in de toekomst verder te zetten.