x

Op de hoogte  

12/04/2024

Vacature: Head of Sales - darren.missa@isoproc.be


​We werven aan. Word jij onze nieuwe Head of Sales?

HET BEDRIJF
ISOPROC produceert en verdeelt producten en totaaloplossingen zoals isolatie, luchtdichting, onderdaken, wandbescherming en hun toebehoren, alles toegespitst op de bouwschil van residentiële, appartements- en tertiaire gebouwen. 

Daarnaast is ISOPROC fabrikant van iQ3-cellulose in België.

Via een uitgebreid netwerk van vakhandels levert het bedrijf zijn producten aan aannemers die kiezen voor hoge kwaliteit, energie-efficiëntie en een goede bouwpraktijk. Er wordt ook stevig ingezet op opleidingen, metingen en uitgebreid technisch advies. De afzetmarkt is vooral België maar intussen groeit ook de afzet in Frankrijk, Nederland en Duitsland.


ISOPROC is een gedreven familiebedrijf dat opereert vanuit Hombeek en een aparte productievestiging heeft in Achêne (PCIM). Het bedrijf werd in 2001 opgericht door Paul Eykens en realiseert een dikke 10 mln.€ omzet met 25 à 30 werknemers. Isoproc voert zijn menselijke en ecologische waarden hoog in het vaandel.


Om ISOPROC nog verder te professionaliseren en te doen groeien, en als opvolging van de huidige verantwoordelijke (met pensioen) is beslist een Sales Manager/Head of Sales aan te werven.

 

DE FUNCTIE.
De Head of Sales wordt verantwoordelijk voor de verkoop en het sales team in de Belgische thuismarkt en de verder uit te bouwen markt en teams in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Meer in het bijzonder zal de Head of Sales volgende opdrachten realiseren:

 • Samen met de directie én de medewerkers vertaal je de algemene strategie in een uitvoerbare en duidelijke sales strategie en actieplannen op de korte termijn. Je volgt de correcte uitvoering van de strategie op en stuurt bij waar nodig.
 • Je bent een dynamisch leider en je coacht, motiveert en inspireert een team van vandaag 5 account managers. Je bepaalt de KPI’s en enthousiasmeert hen om hier op een efficiënte manier naar toe te werken.
 • Je werkt nauw samen met de andere teams om de verkoopsmedewerkers optimaal te ondersteunen en op elk moment alle nodige tools te bieden zodat zij hun job zo goed mogelijk kunnen uitvoeren (doelstellingen, prijzen, USP’s, documentatie, opleidingen etc.). Dankzij jou gaan ze elke dag weer energiek de baan op om de geboden oplossingen steeds sneller, beter én breder verkocht te krijgen in de markt in België én de buurlanden. Zowel de vakhandels als de aannemers, architecten en andere opdrachtgevers zijn daarbij belangrijk.
 • Je onderhoudt zelf een netwerk van key accounts om te voelen wat er leeft in de markt en gericht te kunnen inspelen op opportuniteiten en innovatie.
 • Je voert relevant markt- en concurrentieonderzoek uit in samenwerking met de juist collega’s en je past onze strategie hier flexibel op aan.
 • Je komt met frisse ideeën en identificeert, onderzoekt en ontwikkelt nieuwe zakelijke opportuniteiten en markten.
 • Op basis van een regelmatige analyse van de verkoopcijfers in binnen- én buitenland op macro- én microniveau neem je snel de nodige maatregelen.
 • Je bewaakt samen met de General Manager de verkoopcondities voor de verschillende gamma’s en producten ten aanzien van verschillende types klanten en stuurt tijdig bij waar nodig.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de General Manager en het Management Team.

JE PROFIEL.

 • Beschikken over een relevante ervaring in het commercieel management voor een groeiende KMO actief in de BtoB-verkoop van bij voorkeur bouwgerelateerde producten in België, én bij voorkeur ook in de buurlanden.
 • Minimaal een Bachelor in bij voorkeur een economische richting, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Gedreven, ondernemend en resultaatgericht.
 • Sterke people management en coaching skills die het team naar een hoger niveau tillen.
 • Ervaring binnen de bouwsector is een grote meerwaarde; met een goed inzicht in de verwachtingen van verschillende types klanten: vakhandels, aannemers, prefabbouwers, architecten e.a. beslissingnemers.
 • Technische affiniteit met bouwen en verbouwen. Interesse voor nieuwe producten en de technische aspecten ervan.
 • Een ‘no-nonsense’ en hands-on mentaliteit. Het sales team kan altijd op jou rekenen voor een snel, duidelijk en pragmatisch antwoord op hun vragen zodat zij hun klanten steeds de beste service kunnen bieden.
 • Je staat sterk in je schoenen. Je bent communicatief sterk, een goede onderhandelaar en charismatisch. Tegelijk sta je tussen je mensen. Je luistert oprecht naar hen. Je kan je flexibel aanpassen aan verschillende types persoonlijkheden en je zoekt steeds samen met hen naar oplossingen.
 • Beschikken over een goed cijferinzicht.
 • ICT-vaardig, met relevante ervaring met CRM-aanpak.
 • Bereid tot occasionele verplaatsingen naar het buitenland: Nederland, Frankrijk, Duitsland.
 • Een professionele kennis van het Nederlands, Frans en Engels (kennis van het Duits is een belangrijk pluspunt).

GEDRAG EN PERSOONLIJKE WAARDEN
cultuurbouwer
zelfstarter
autonoom
pro-actief
enthousiast
optimist
kan beslissingen nemen
people manager
vertrouwen
doorzetter
betrouwbaar
respectvol
positief denkend
goede luisteraar

 

LOCATIE /TYPE CONTRACT/VERLONING
Het hoofdkantoor is gelegen in Hombeek, Mechelen.
Het betreft een fulltime opdracht voor onbepaalde duur.
Een marktconforme vergoeding is het uitgangspunt.

 

SOLLICITEREN
Neem contact op met The Hoffman Group - Executive Recruiters om te solliciteren: search@hoffman.be